te dier zake


te dier zake 1.0

(zeer formeel; archaïsch)

met het oog op die zaak; met betrekking tot die kwestie; met het oog daarop; in die aangelegenheid

Algemene voorbeelden


Het hof verklaart het bewezen verklaarde (witwassen) niet strafbaar en ontslaat de verdachte te dier zake van alle rechtsvervolging.

http://www.bijzonderstrafrecht.nl/2014/het-hof-verklaart-het-bewezen-verklaarde-witwassen-niet-strafbaar-en-ontslaat-de-verdachte-te-dier-zake-van-alle-rechtsvervolging/#sthash.GAW6d7wD.dpbs,

1. Indien de leverancier in zijn aanbieding materialen van derden opneemt, baseert hij zich ten aanzien van deze materialen op de gegevens die door de fabrikant of leverancier daarvan aan hem zijn verstrekt voor wat betreft de gedragingen en eigenschappen van deze materialen. 2. De leverancier is niet aansprakelijk voor enige schade te dier zake ontstaan.

http://www.ventis.nl/afbeeldingen/Stalling/Leveringsvoorw.docx

De rechtbank ontslaat de verdachte van alle rechtsvervolging te dier zake. En gelast dat de verdachte in een psychiatrisch ziekenhuis zal worden geplaatst voor een termijn van één jaar.

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBUTR:2010:BN0610,

Levertijden worden slechts bij benadering aangegeven. De opgegeven termijnen zijn in geen enkel geval fatale termijnen. Bij overschrijding van een door ons opgegeven termijn kan de koper te dier zake slechts vorderingen jegens ons instellen, nadat wij door hem bij aangetekend schrijven in gebreke zijn gesteld.

http://www.wijzenbeek.nl/algemeen/10/voorwaarden.html

De wederpartij die een fotografisch werk openbaar maakt, is met uitsluiting van anderen verantwoordelijk voor het verkrijgen van toestemming van geportretteerden en/of andere rechthebbenden. De wederpartij vrijwaart de fotograaf van alle aanspraken te dier zake.

http://www.joycevantienen.nl/algvoorwaarden.html